livesport logo

Fotbollsresor

En fotbollsresa ger minnen för livet. Om du är intresserad av fotboll, och kanske till och med har ett favoritlag, gör du gott i att boka en fotbollsresa. Förutom att få uppleva fotboll av riktigt hög klass kan du även passa på att gå eller åka på sightseeing, gå ut och äta på restaurang och shoppa.

Många som åker på fotbollsresor tar med sig bästa kompisen eller hela kompisgänget. Andra reser med delar av eller hela familjen. I de stora europeiska ligorna, såsom exempelvis Premier League i England och Bundesliga i Tyskland, är säkerheten vid och på arenorna mycket god. Du kan utan problem gå på fotboll även med barn i lågstadieåldern. Forna tiders läktarproblem finns nämligen inte längre. I mindre ligor kan det dock vara lite si och så med säkerheten.

Vilket land ska du välja?

Det går lite trender i fotbollsresor och de senaste årens trender kan vi till stor del tillskriva Zlatan Ibrahimovics kringflackande i Europa. För några år sedan spelade han i den spanska klubben Barcelona och då ökade antalet bokningar av fotbollsresor till Barcelona mångfalt. Sedan gick flyttlasset till Milano och nu senast till Paris. Det är inte förvånande att fotbollsresor till Paris aldrig har varit så populära som just nu.

Om du inte bryr dig om trender ska du självklart välja en fotbollsresa till en stad och ett land som du skulle uppskatta att besöka. I London kan du välja mellan minst 2-3 toppmatcher varje vecka och kan samtidigt passa på att upptäcka allt som denna myllrande storstad har att erbjuda. Liverpool och Manchester är två andra städer i Storbritannien med klassiska fotbollslag. I Madrid kan du se Real Madrid spela och i Barcelona finner du Kataloniens stolthet FC Barcelona. I Italien kan det vara klokt att rikta fokus mot antingen Rom (med lagen Roma och Lazio) eller Milano (Inter och Milan).

LiveSport.se | Cookies | Sitemap