livesport logo

Formel-1 live


Spelbolag Bonus Hämta
100% bonus + mobilbet matchas upp till 200kr
100% välkomstbonus +50 frisnurr

Det finns en mängd motorsporter men ingen är så känd och så mytomspunnen som Formel 1. Alla racingförare siktar mot att nå Formel 1, men det är bara de absolut skickligaste och stresståligaste förarna som kan nå ända fram. Med topphastigheter på över 300 km/h på banor som inte är bredare än en normal landsväg måste man hålla tungan rätt i mun för att dels hålla sig kvar på banan, och dels hålla motståndarna bakom sig.

Formel 1 är inte bara en motorsport. Det är ett koncept, där racingen är en del av ett större sammanhang. Framför allt är Formel 1 en sport där pengarna rullar, både på och utanför banan. De rika och berömda sitter självklart i pole position på VIP-läktaren under loppet och på kvällarna under tävlingsveckorna anordnas alla tänkbara evenemang. Det är inte så konstigt att flera av loppen i Formel 1-cirkusen går på mer exklusiva orter runt om i världen.

Varför har då namnet Formel 1-cirkusen myntats? Jo, det beror just på att tävlingarna arrangeras i jordens alla hörn och att teamen alltid är på resande fot. Det krävs en ganska omfattande logistik för att transportera bilar och utrustning mellan världsdelarna.

F1 Säsongen 2013

Säsongen inleds i mitten av mars och avslutas i slutet av november. 2013 körs sammanlagt 19 lopp och cirkusen gör nedslag i varenda världsdel, till och med i Australien. Några av de banor som alltid eller nästan alltid finns med på programmet är Nürburgring i Tyskland, Monza i Italien, Circuit de Monaco i Monte Carlo och Silverstone i Storbritannien.

2013 års säsong är det elva team som deltar i Formel 1-cirkusen. Varje team har två förare, så allt som allt är det 22 förare som gör upp om världsmästartiteln. De senaste åren har tysken Sebastian Vettel varit helt omutlig i rankingen.

Nästan lika viktigt som vem som vinner sammandraget individuellt är vilket team som vinner konstruktörsmästerskapet. Här finns mycket prestige och det är många av de mest klassiska biltillverkarna som kämpar mot varandra.

Formel-1 är en av världens snabbaste motorsporter och vart än i världen tävlingen äger rum, är det alltid ett riktigt stort jippo med en massa kända och rika människor på plats. Formel-1 världen fullkomligt sprudlar av lyx, flärd och snabba bilar såklart!

Nyheter formel-1

På formel-1.se kommer du finna nyheter inom formel-1, vi gör allt för att hålla dig uppdaterad med de senaste ryktena och händelserna inom f1-världen.

Formel-1 resor

Självklart kan även du vara med och se formel-1 live, här kommer du finna mer information om olika resepaket och resor till formel-1 tävlingar.


Spelbolag Bonus Hämta
100% bonus + mobilbet matchas upp till 200kr
100% välkomstbonus +50 frisnurr
LiveSport.se | Cookies | Sitemap